Monumentendag en Boekenmarkt

Boeken- en spelletjesmarkt. Open monumentendag Heinenoord

Tijdens open monumentendag zaterdag 11 september 2021 wordt naast het feit dat de Hervormde kerk aan de Hofweg in Heinenoord open is ook een boeken- en spelletjesmarkt gehouden. Bij de boeken vindt u ook theologische, kinder en allerlei andere boeken, dus boeken van allerlei soort. De markt heeft dezelfde openingstijden als de kerk en wordt gehouden in de naast de kerk gelegen gebouw de Hofpoort.

Geslaagde Pinksterwandeling

Op zaterdagmiddag hebben we een leuke Pinksterwandelspeurtocht gehad. Genieten voor jong en oud! Adrie, Truus en Paul hadden een ontzettend leuke en goed voorbereidde speurtocht georganiseerd die met koffie en boterkoek werd afgesloten.

Eerder verschenen weekbrieven

Weekbrief 26 2021
Weekbrief 25 2021
Weekbrief 24 2021
Weekbrief 23 2021
Weekbrief 21 2021
Weekbrief 20 2021
Weekbrief 19 2021
Weekbrief 18 2021
Weekbrief 17 2021
Weekbrief 16 2021
Weekbrief 15 2021
Weekbrief 14 2021
Weekbrief 13 2021
Weekbrief 12 2021
Weekbrief 11 2021
Weekbrief 10 2021
Weekbrief 9 2021
Weekbrief 8 2021
Weekbrief 7 2021
Weekbrief 6 2021
Weekbrief 5 2021
Weekbrief 4 2021
Weekbrief 3 2021
Weekbrief 2 2021
Weekbrief 1 2021
Weekbrief 31 december
Weekbrief 26 december
Weekbrief 18 december
Weekbrief 11 december
Weekbrief 4 december
Weekbrief 27 november
Weekbrief 20 november
Weekbrief 13 november
Weekbrief 6 november
Weekbrief 30 oktober
Weekbrief 16 oktober
Weekbrief 9 oktober
EXTRA Weekbrief 8 oktober
Weekbrief 2 oktober
Weekbrief 25 september
Weekbrief 18 september
Weekbrief 11 september
Weekbrief 4 september
Weekbrief 29 augustus
Weekbrief 22 augustus
Weekbrief 15 augustus
Weekbrief 31 juli
Weekbrief 24 juli
Weekbrief 17 juli
Weekbrief 10 juli
Weekbrief 3 juli
Weekbrief 26 juni
Weekbrief 19 juni
Weekbrief 12 juni
Weekbrief 5 juni
Weekbrief 29 mei
Weekbrief 22 mei
Weekbrief 15 mei
Weekbrief 8 mei
Weekbrief 1 mei
Weekbrief 24 april
Weekbrief 17 april
Weekbrief 10 april
Weekbrief 3 april
Weekbrief 27 maart
Weekbrief 20 maart
Brief 18 maart
Brief 14 maart
Brief 13 maart

Startdag 2020

De startdagcommissie was er in geslaagd om binnen de mogelijkheden een erg leuke startmiddag te organiseren, het weer hielp natuurlijk ook erg mee en we konden direct gebruik maken van het nieuwe terras achter de kerk.

We hebben heerlijk gegeten, en ook de bingo was er gezellig! Iedereen die bij de organisatie betrokken was hartelijk dank!

Starten met de zondagsschool

Beste ouders en kinderen,

Jullie hebben het waarschijnlijk al gehoord, maar we mogen gelukkig weer gaan starten met de zondagsschool. Wij kunnen niet wachten en hebben er weer erg veel zin in. We hopen jullie ook!

Aanstaande zondag 20 september om 10.00 uur gaan we weer starten. Nu is het wel zo dat het een klein beetje anders zal gaan dan normaal, omdat we ons toch aan bepaalde regels moeten houden met betrekking tot het Corona virus. Hieronder staat even alles duidelijk op een rijtje:
Ouders met kinderen op zondagsschool en oppas mogen vanaf 27 september in de ochtenddienst naar de kerk komen. Let op aanstaande zondag 20 september is nog een uitzondering, want daar moet je je voor de kerkdienst inschrijven. Het is een bijzondere dienst namelijk. Maar er is dus gewoon wel zondagsschool.
Komende tijd starten de kinderen niet in de kerk en eindigen ook niet in de kerk. Dus de kinderen zijn tijdens de gehele kerkdienst bij de zondagsschool
Voor de zondagsschool gaan we de linker deur van de Hofpoort gebruiken, dit om het lopen in de gangen te voorkomen. Het is dus de bedoeling dat je de kinderen bij linker deur afgeeft, daar staat de leiding van de zondagsschool om de kinderen op te vangen en daarna loop je via buiten terug en ga je door de rechterdoor naar binnen om naar de kerk te gaan.
Na afloop van de kerkdienst kunnen jullie, via buiten, de kinderen weer ophalen bij de linker deur. Als ouder wacht je dus buiten en de leiding stuurt de kinderen vanzelf naar buiten.
De eerste zondag van de maand zal er geen zondagsschool zijn en zitten de kinderen in de kerk.
We hopen natuurlijk dat we op een gegeven moment weer kunnen starten en eindigen in de kerk, maar voorlopig kan dit nog even niet. Laten we in ieder geval blij zijn dat er al meer mogelijk is.

We hopen alle kinderen zondag weer te zien bij de zondagsschool!

NBG-weggeefactie met bemoediging uit de Bijbel

Nu het coronavirus Nederland bezighoudt, kinderen veel meer thuis zitten en verpleeghuisbezoek niet mag, komt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) met een weggeefactie. ‘De Bijbel heeft mensen door de eeuwen heen rust, vertrouwen, hoop en moed gegeven in onzekere tijden’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Daarom stellen we die bemoediging nu voor iedereen gratis beschikbaar.’

Er is keuze uit drie bijbeluitgaven, die mensen kunnen  aanvragen voor zichzelf, de kinderen of voor kwetsbare of eenzame bekenden.

Kinderuitgaven en Psalmen

Twee van de boeken zijn voor kinderen. Het derde boekje is een editie van de Psalmen:

De Samenleesbijbel Junior: 14 stappen. Deze uitgave is bedoeld voor kinderen van 4-7 jaar en bevat Psalm 23, het verhaal over Jesaja die droomt van vrede, de Bergrede van Jezus, het Paasverhaal en tien andere verhalen opgenomen. Naast de Bijbelverhalen staan opdrachten, vragen en proefjes.
Het Lucas-evangelie uit de Samenleesbijbel. Dit boekje is bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar. Het bevat verhalen over Jezus, waaronder het paasverhaal. Er staan creatieve opdrachten bij, waarmee kinderen de betekenis van de verhalen kunnen ontdekken. Ook zijn er tips over hoe je thuis Pasen kunt vieren.
Psalmen Dichtbij, een uitgave van het boek Psalmen in de Bijbel in Gewone Taal. Naast de psalmtekst staan vragen, die bedoeld zijn om je te helpen om uit deze Bijbelse gedichten rust, vertrouwen en hoop te putten.

Zowel de EO, die Psalmen Dichtbij mogelijk maakte, als de Protestantse Kerk in Nederland, die meewerkte aan de Samenleesbijbel, ondersteunen deze actie van harte.

Bestelwijze

Iedere besteller mag maximaal één exemplaar per titel opvragen.  Per adres is één bestelling mogelijk. De actie loopt zo lang de voorraad strekt van in totaal 40.000 exemplaren, dus op is op. De boeken worden – tenzij de situatie in het land dat onmogelijk maakt – voor Pasen thuisbezorgd. De boeken kunnen aangevraagd worden via: bijbelgenootschap.nl/juistnu.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap

Contactpersoon: Truus Storm

Link: www.bijbelgenootschap.nl/juistnu.

Gebuik van de GIVT-app

Zoek in Google Play of de Appstore de GIVT app of gebruik de volgende link: https://www.givtapp.net/download/

U zult een aantal zaken moeten instellen als een bankrekening nummer en toestemming voor het afschrijven van uw giften. U moet uw mobiele telefoonnummer tijdens het installeren van de app opgeven. Let op dat u +31 kiest (Nederland) en uw mobiele nummer zonder de voorloopnul meegeeft, dus +31 6*******.

Voor een uitgebreide handleiding zie: Download hier de begeleiding voor de Givt-app

Hieronder de handleiding voor het geven van een gift via de app in onze gemeente.

Elke keer dat er gegeven wordt worden er 3 stappen doorlopen. Doe dit op de zondag zelf, in de loop van de week zullen de collectedoelen voor de volgende zondag actief worden.

Stap 1

U opent de Givt-app.
U ziet in de app één balkje waar u een bedrag kunt invullen en daaronder een knop “+ Collecte toevoegen”.
Druk twee keer op de knop “+ Collecte toevoegen”.
Dan ziet u het onderstaande plaatje met 1ste/2de en 3de collecte.

De 1ste collecte is voor de Diaconie.
De 2de collecte is voor de Kerk.
De 3de collecte is Kerk extra (uitgangscollecte).
Net zoals in de reguliere eredienst.
In de weekbrief en de Info leest u en in de zondagse afkondigingen hoort u de specifieke collectedoelen. Die staan niet vermeld in de app.

Vul op iedere regel het bedrag in dat u wilt geven en druk dan op de knop Volgende.

Stap 2

De manier van geven, kies voor de 3e optie ‘Lijst’ en zoek ‘Hervormde kerk Heinenoord’.

Stap 3

Geven, kies de ‘Geven’ knop. Het geld zal binnen 2 a 3 werkdagen van uw rekening worden afgeschreven.

Overzicht van gegeven giften

Druk in het eerste scherm dat opent als de app geopend wordt op het menu symbool (de 3 streepjes linksbovenin) en kies de bovenste optie.

Eventueel gift annuleren, kan alleen binnen 15 minuten na geven

Open eerst het overzichtscherm (vorige kopje). ‘Veeg’ een gift naar links, het scherm uit. Nu komt de vraag: ‘Weet je zeker dat je deze gift wil annuleren’ en kies dan ‘Ja’.

Komt u er niet uit?

Stuur dan een mail naar website@kerkheinenoord.nl

Collectes vanuit huis

Er zijn drie mogelijkheden mogelijkheden om toch te kunnen geven voor de collectes, waarbij de mogelijkheden 1 en 2 onze voorkeur hebben:

Mogelijkheid 1, gebruik van de GIVT-app

Gebruik de GIVT-app om tijdens de diensten op zondag een bedrag te geven. Voor verdere instructies klik hier.

Mogelijkheid 2, geld overmaken

U maakt uw gift voor de kerk over naar:
IBAN rekening: NL59RABO 0373 721 854
ten name van: CVK Hervormde Gemeente Heinenoord

Een gift voor de diaconie of de zending maakt u over naar:
IBAN rekening NL03ABNA 0876 988 079
ten name van: Diaconie Hervormde Gemeente Heinenoord

Mogelijkheid 3, geld in een envelop geven

U spaart uw collectegeld op in een envelop, dit kunnen natuurlijk gewoon collectebonnen zijn. U geeft met een briefje in deze envelop aan hoeveel geld er voor de diaconie is en hoeveel voor de kerk, hoeveel voor de kerk extra (uitgangscollecte) en hoeveel voor de zendingsbus. Als u een specifiek doel wilt ondersteunen, bijv. het project van Heleen van den Berg, kunt dat erbij vermelden. U kunt de envelop in de brievenbus bij de dominee of bij één van de kerkenraadsleden doen. U kunt ook contact opnemen met de scriba voor het dichtstbijzijnde adres.