eerste zondag van de maand

Elke eerste zondag van de maand is er geen zondagschool/kindernevendienst tijdens de ochtenddienst.

De kinderen maken dan de hele kerkdienst mee met de groten. We nemen hen mee in het programma met een kinderlied wat zij kennen, kinderbijbels voor tijdens de dienst, tekenmateriaal voor de verwerking, of een kindermoment voorafgaand aan de preek…

Zondag 7 april hoorden we de geschiedenis van Jezus’ komst op een ezelsjong in Jeruzalem… Hij kwam niet voor Israel alleen, niet voor Nederland alleen, maar voor de héle wereld… niet met de bedoeling ménsen te verslaan of te veroordelen, maar juist de geestelijke, zondige wereld erachter… we leerden Jezus te betrekken in élke situatie van ons leven, om échte vrijheid tegemoet te gaan… zie hieronder de verwerking van de dienst door de kinderen…

40-dagentijd

Wij zijn als commissie Vorming en Toerusting bij elkaar gekomen en gaan in overleg met de kerkenraad een aantal activiteiten organiseren in de Lijdenstijd/ 40-dagentijd.

Deze tijd is een tijd van bezinning op het genadewerk van Onze Heer. Mede omdat Jezus ons aanspoort om het lijden en nood in de wereld te verlichten, gaan wij op 3 maart starten met een spaaractie voor de Evangelische Brazilië Zending, waar onze kerk via Gerrit Knol bekend mee is. Hierom hebben wij expres dit doel gekozen, omdat dit dichtbij onze gemeente staat. Gerrit zal dit project op verschillende wijzen toelichten. Er komt een spaardoosje waar iedereen, jong en oud, in deze weken geld kan sparen door bijvoorbeeld te vasten en/of klusjes te doen. Voor de kinderen is er een kluskaart met ideeën. 

De Lijdenstijd/ 40- dagentijd wordt aan een thema van een kalender gekoppeld. De activiteiten worden aan dit thema gekoppeld.

Zo is er voor de biddagdienst van 13 maart een sobere maaltijd, waar we met elkaar een eenvoudige en voedzame maaltijd eten, tegen een gering bedrag. De opbrengst is voor de EBZ.

Op zondag 31 maart staat er voor na de middagdienst een preekbespreking op de agenda, ook met een maaltijd. Deze preekbespreking is net als de afgelopen keer voor het hele gezin. Voor de kinderen is de verwerking van de preek in de vorm van Bible journaling. De volwassenen gaan met elkaar in gesprek met een aantal gerichte vragen over de preek. Daarna sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd.

Er zijn nog meer ideeën, dus houdt de site, ringblad en afkondigingen in de gaten.

In de stille week zijn er de Vespers op dinsdag 16 april, donderdag 18 april en zaterdag 20 april. We sluiten met Pasen af met het Paasontbijt. Schrijft u, schrijf jij de data in de agenda!

We hopen u en jou te ontmoeten om zo met elkaar te groeien in geloof en samen kerk te zijn.

Taal oefengroep

Mee doen in de taal oefengroep van Heinenoord?Kom aanstaande dinsdag 22 januari om 19:30 uur bij het voor-overleg. Wil je deelnemen om Nederlands te oefenen? Spreek je Nederlands en wil je een zinvolle en verrijkende bijdrage leveren in Heinenoord?7 & 21 februari 2019 zijn de allereerste avonden waarin we kennismaken met elkaar en een start maken met behulp van de taalboeken niveau A1 tot B2.

Voor meer informatie en data, stuur een bericht naar: mwolfswinkel@live.nl

Preekbespreking 18 november 2018

Na de middagdienst kwamen we met 25 volwassenen en 9 kinderen bij elkaar om de preek te bespreken. De preek ging over de Bijbelgedeelten Mattheus 7:15-23 en Openbaringen 2:12-17 en artikel 29 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis, waar we lazen en hoorden over de ‘ware kerk’. De preekbespreking ging over de drie kenmerken van de ware kerk n.l.  Een zuivere prediking, de reine bediening van de sacramenten en de kerkelijke tucht.

Na de preek gingen de volwassenen in gesprek met een zevental gespreksvragen. 

De kinderen gingen in een andere ruimte in gesprek over de kerk. Wat wil de Here God van de mensen in de kerk. De kinderen kwamen met de volgende reacties: Nou, dat er wel 3000 mensen in de kerk komen, dat we van de Here God houden, dat we in de Bijbel lezen. Daarna gingen zij aan de slag met kleurpotloden en een kleurplaat van een kerk in een dorp of op een blanco papier. Op de foto’ s ziet u de kinderen bezig en enkele resultaten

Na de preekbespreking hadden we een heerlijke broodmaaltijd met elkaar. 

Catechisatie

De eerste avonden zijn geweest. We komen in principe op woensdagavond in de Hofpoort om 19:00 uur tot ongeveer 20:00 uur bij elkaar. De dominee en Truus Storm hebben de leiding. We werken met de methode Leer&Leef. Het eerste blok gaat over God de Vader. We zijn de eerste avond in gesprek gegaan over de vraag: Bestaat God?/ Bestaat God niet? De jongelui gaven mooie en eerlijke antwoorden. We lazen met elkaar het verhaal uit Handelingen van Paulus in Athene, over de onbekende god. Zo gaan wij verder op de komende avonden met vragen als: Is Hij  in mij geïnteresseerd? Is de aarde goed? Mag ik er zijn?

Ben je jonger dan 18 jaar, dan ben je van harte welkom om aan te schuiven. Heb je vragen dan kun je terecht bij ds. Agterhuis of Truus Storm 0186603365

Kom naar een workshop Inspire Bible journaling in Dordrecht

Het Nederlands Bijbelgenootschap organiseert samen met het Bible journaling team van By Kris (Kris Bossenbroek) op 16 november 2018 een serie workshops Inspire Bible journaling.

Biblejournalen is een creatieve manier van bijbel ‘lezen’ door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest.
Veel Biblejournalers hebben ontdekt hoe verrijkend het kan zijn om Bijbelteksten te verbeelden journaling.

Inhoud workshop

Tijdens de workshop ga je met de Inspire Bible (of de Schrijfbijbel) aan de slag.  We gaan werken met aquarelverf (ook wel watercolor genoemd), aquarelpotlood, kleurpotlood, fineliners en Gelatos. Alle benodigde materialen zijn aanwezig.

Voor wie?

Iedereen die creatief aan de slag wil gaan met de Bijbel. Of je nu voor het eerst of al vaker eens geschilderd of gehandletterd hebt. Het leuke aan de Inspire Bible is dat er al 400 geïllustreerde Engelse Bijbelteksten in staan. Die kun je inkleuren, of je kunt hele nieuwe illustraties maken.

De workshop wordt gehouden op 16 november van  19.30 uur – 21.30 uur,
Locatie: Leger des Heils, Kromhout 110, Dordrecht
Workshopleiders: Wilmi van Kempen en Els Hartog

Je krijgt een 2-urige workshop inclusief bijbel voor slechts € 45,-. Je kunt kiezen uit de net verschenen Inspire Bijbel of de nieuwste editie van de Schrijfbijbel (bonded leather). De bijbel nemen we voor je mee naar de workshop. Heb je zelf al een bijbel die je hiervoor wilt gebruiken, dan kost de workshop € 30,-.

Meld je nu aan

Meld je nu aan https://www.bijbelgenootschap.nl/kom-naar-workshop-inspire-bible-journaling/

Tip: neem vrienden en vriendinnen mee. Minimaal aantal deelnemers is 20 personen.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap

Contactpersoon: Truus Storm-Struijk, Heinenoord, truusstorm58@gmail.com

 

EVANGELISATIEDIENST

LESSEN UIT DE LIEDEREN VAN JOHANNES DE HEER

Liturgie Evangelisatiedienst

Op zondagochtend 28 oktober wordt de gezamenlijke evangelisatiedienst in de Petrakerk gehouden. Het wordt een muzikale dienst rondom het thema: ‘Waar ben je veilig? – lessen uit de liederen van Johannes de Heer’.

Niet alleen zullen er in de samenzang (begeleidt door een uitgebreid combo) veel liederen uit de bundel van Johannes de Heer worden gezongen, maar er zijn ook liederen te beluisteren die worden uitgevoerd door het combo. Muzikale medewerking wordt verleend door Theresia Kranendonk-Sint Nieklaas (zang), Hanna Mesker (zang), Rens van Rossum (orgel/piano), Niels Robbemont (drums) en een koperensemble o.l.v. Arnold Zwijgers.

De uitvoerenden hebben zich o.a. laten inspireren door gospelzangeres Joke Buis die een heel aantal liederen van Johannes de Heer in eigentijdse arrangementen heeft opgenomen. Ouderen zullen deze liederen nog goed kennen van vroeger, maar ook voor jongere generaties zijn deze liederen daardoor nu meer toegankelijk.

De dienst begint om 10.00 uur. Voorganger in deze dienst is Jan Kranendonk. Hij zal in enkele korte overdenkingen vanuit de Bijbel aansluiten bij de boodschap van de gezongen liederen.

Wees welkom in deze dienst! Ook gasten en belangstellenden zijn hartelijk welkom, dus nodig gerust mensen in uw omgeving uit voor deze dienst!